fbpx

Rólam“Félni valamitől annyit jelent, mint mágnessé válni a félelem tárgya számára.
Ha megszűnt a félelem, megszűnt a vonzás.”

(Szepes Mária: Vörös oroszlán)


Ez az idézet 18 éves korom óta kíséri az életemet. Sokszor volt segítségemre, hogy merjek szembenézni azokkal a dolgokkal, amelyek félelemmel töltöttek el.

Meggyőződésem, hogy a félelmeink idővel a barátainkká is válhatnak. Segíthetnek kijelölni a határainkat és mutathatják az utat a fejlődésünk irányába. A nehézségeink által pedig olyan képességekre tehetünk szert, amelyek komoly erőforrásokká válhatnak számunkra.

Sokáig nem tudtam ezt így látni. Elvesztem a napi küzdelmekben és igyekeztem a magam eszközeivel a legjobbat kihozni belőle.

18 évesen vesztettem el édesapámat, akivel azelőtt sem volt könnyű az életünk. Alkoholbeteg volt. Gyerekkoromtól kakukktojásként éltem az életem a családomban. Egy 10 éves kapcsolatból a gyerekvállalás küszöbén kilépve kellett teljesen új életet kezdenem. Végül nekem nem született sajátom, de egy háromgyerekes családba csöppentem bele. 40 évesen pedig visszaültem az iskolapadba és végül hivatást váltottam.

Ma már azt csinálom, amire mindig is készültem és ami tényleg az enyém.
Sok évem, sokszáz óra önismereti ülés, csoport és rengeteg könnyem van az életem eseményeinek, történéseinek feldolgozásában, integrálásában, elfogadásában. Nem volt minden része napfényes. Többször megkérdeztem magamtól, hogy: Kell ez nekem?
A válasz mindig ugyanaz volt: IGEN. Minden perce megérte és nem cserélném el semmiért.
A múltunkat megváltoztatni nem tudjuk, de a jelenünket jól és a múltunkkal békében élhetjük.

Pályámat tekintve közgazdászkét végeztem. Több, mint 20 évig dolgoztam nagyvállalati környezetben, marketing területen. Ebből 15 évig a mára már megboldogult Metropol napilapnál.
Majd egy reklámügynökségnél, és a pályaváltás előtt egy meddőségi klinikán töltöttem el 9 hónapot… és pont jó időben születtem meg, mint lelki segítő. 🙂

Más a történetünk, mások a szereplők. Lehet, hogy eddig sohasem találkoztunk, mégis hasonló problémákkal küzdünk. A történetek valahogy mindig összeérnek. Nem vagy egyedül.

Várlak szeretettel,
Moni, Moncsi, Mónika – ahogy számodra szimpatikus

Egyéni konzultáció
Szomatodráma – egyéni és csoportos

Fontos a felelősségteljes hozzáállás mentális és fizikai állapotunkhoz, betegségeinkhez, tüneteinkhez.
A szomatodráma – és minden más önismereti módszer, amivel dolgozom – kiegészítheti, de nem helyettesíti az orvosi konzultációt, ellátást, a gyógyszeres kezelést, a pszichoterápiát.

Minden módszer, amivel dolgozom közel áll hozzám, mert én magam is sokat kaptam általuk és azoktól emberektől, akiktől tanultam, tanulom őket:

Az Integrál Akadémián megismert integrál szemlélet alapozta meg a szakmai hozzáállásomat és jelentős hatással van a világlátásomra is. A 3 éves képzés során megismerkedtem a pszichológia irányzataival, a különböző fejlődéselméletekkel, terápiás módszerekkel, a pszichopatológiai alapokkal, a spirituális és vallási irányzatokkal, a tiszta kommunikációval, a meditációval, a relaxációval és a terápiás kommunikációs eszközökkel. Az itt megszerzett elméleti és gyakorlati ismeretek képezik a munkám alapját.

  • Szomatodráma Központ/TESTTŐL LÉLEKIG Alapítvány – szomatodráma egyéni konzulens és csoportvezető
  • (https://szomatodrama.hu/)

A szomatodráma nekem egyszerűen puha, meleg és biztonságos. Emberközeli, megengedő, együttérző, hatékony, kreatív, játékos, pillanatok alatt a probléma forrásához visz és hozzásegít annak rendezéséhez. Egyéni és csoportos formában is alkalmazom.

  • Dr. Pusztai Ildikó – egyéni rendszer- és családállító asszisztens

Szemléletmód és hatékony eszköztár. A rendszerszemlélet segít a generációs mintázatok felfedezésében, élethelyzetek, összefüggések átlátásában, a problémák még hatékonyabb feltérképezésében és megoldásában.

Az OH-kártya segíti az érzések, érzelmek, összefüggések, belső motivációk és erőforrások mélyebb megismerését és kifejezését. Játékos és kreatív, nagyon szórakoztató tud lenni, ugyanakkor mélyre visz és fejleszti az intuíciót, az asszociációs készséget.

  • Napfogyatkozás egyesület – Gyászcsoport vezető