Rólam“Félni valamitől annyit jelent, mint mágnessé válni a félelem tárgya számára.
Ha megszűnt a félelem, megszűnt a vonzás.”

(Szepes Mária: Vörös oroszlán)


Ez az idézet 18 éves korom óta kíséri az életemet. Sokszor volt segítségemre, hogy merjek szembenézni azokkal a dolgokkal, amelyek félelemmel töltöttek el. Amikor a terápiámban megkérdezte tőlem a terapom, hogy miért akarok segítő lenni, mi a motivációm, ezt válaszoltam:

Hogy kevesebb félelem és fájdalom legyen a világban.

Mert meggyőződésem, hogy a félelmeink idővel a barátainkká is válhatnak. Segíthetnek kijelölni a határainkat és mutathatják az utat a fejlődésünk irányába.

Azt mondják, abból lesz a jó segítő, akinek van alapanyaga van hozzá, hogy tudjon miből táplálkozni. Úgy tűnik nekem van.
18 évesen vesztettem el édesapámat, akivel azelőtt sem volt könnyű az életünk. Alkoholbeteg volt. Gyerekkoromtól kakukktojásként éltem az életem a családomban. Majd egy 10 éves kapcsolatból a gyerekvállalás küszöbén kilépve kellett teljesen új életet kezdenem. Azóta férjhez mentem és van 3 lízingelt gyerekem. Nekem nem született sajátom. Sok évem, önismeretem és könnyem van ennek elfogadásában. Most már békében vagyunk. Sőt, ennek a döntésnek köszönhetem, hogy hivatást tudtam váltani. Azt csinálom, amire mindig is készültem és ami tényleg az enyém.

Több, mint 20 évig dolgoztam nagyvállalati környezetben, marketing területen. Ebből 15 évig a mára már megboldogult Metropol napilapnál. Majd egy reklámügynökségnél dolgoztam, és a váltás előtt egy meddőségi klinikán töltöttem el pontosan 9 hónapot…

Más a történetünk, mások a szereplők. Lehet, hogy eddig sohasem találkoztunk, mégis hasonló problémákkal küzdünk. A történetek valahogy mindig összeérnek. Nem vagy egyedül.

Várlak szeretettel,
Moni, Moncsi, Mónika – ahogy számodra szimpatikus

Egyéni konzultáció
Szomatodráma – egyéni és csoportos
Minden módszer, amivel dolgozom közel áll hozzám, mert én magam is sokat kaptam általuk és azoktól emberektől, akiktől tanultam évek során:

Az Integrál Akadémián megismert integrál szemlélet alapozta meg a szakmai hozzáállásomat és jelentős hatással van a világlátásomra is. A 3 éves képzés során megismerkedtem a pszichológia irányzataival, a különböző fejlődéselméletekkel, terápiás módszerekkel, a pszichopatológiai alapokkal, a spirituális és vallási irányzatokkal, a tiszta kommunikációval, a meditációval, a relaxációval és a terápiás kommunikációs eszközökkel. Az itt megszerzett elméleti és gyakorlati ismeretek képezik a munkám alapját.

  • Szomatodráma Központ/TESTTŐL LÉLEKIG Alapítvány – szomatodráma egyéni konzulens és csoportvezető
  • (https://szomatodrama.hu/)

A szomatodráma nekem egyszerűen puha, meleg és biztonságos. Emberközeli, megengedő, együttérző, hatékony, kreatív, játékos, pillanatok alatt a probléma forrásához visz és hozzásegít annak rendezéséhez. Egyéni és csoportos formában is alkalmazom.

  • Dr. Pusztai Ildikó – egyéni rendszer- és családállító asszisztens

Szemléletmód és hatékony eszköztár. A rendszerszemlélet segít a generációs mintázatok felfedezésében, élethelyzetek, összefüggések átlátásában, döntések meghozatalában.

Az OH-kártya segíti az érzések, érzelmek, összefüggések, belső motivációk és erőforrások mélyebb megismerését és kifejezését. Játékos és kreatív, nagyon szórakoztató tud lenni, ugyanakkor mélyre is visz és fejleszti az intuíciót.