Szomatodráma


A szomatodráma egy játékos, kreatív önismereti és terápiás módszer, mely üzeneteket közvetít a testtől a tudatig és vissza, ezáltal egy aktív-, értelem- és érzelemteli kommunikáció lehetőségét nyitja meg belső világunkkal. ” (szomatodrama.hu)
Testi tünetek, betegségek esetén különösen ajánlom, de nem kell betegnek lenned azért, hogy kipróbáld. Csoportos és egyéni formában is segítségedre lehet testi és lelki gondok esetén.
A szomatodráma dr. Buda László – orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta nevéhez fűződik. Egyszerű, játékos, kreatív, érzelmekben gazdag, felismerésekben bővelkedő, könnyen átadható és elsajátítható terápiás módszer.

Önmagában is nagyon hatékony, de az egyéni terápia, a coaching, egyéb alternatív és terápiás hatású módszerek, kezelések kiegészítéseként is remekül működik.

Online jelentkezés a csoportjaimra:
Budapesti eseményekre
Pécsi eseményekre
Szegedi eseményekre

Mitől olyan hatékony?
A szomatodráma módszerével nagyon gyorsan az adott probléma forrásához juthatunk. Megmutatja, honnan érdemes elindulnunk és mit érdemes tennünk azért, hogy jobban legyünk.
A játékban a játékostársak segítségével mindez a térben kivetítve, kézzel foghatóan, szemmel láthatóan jelenik meg a szőnyegen. Ez lehetővé teszi, hogy fizikai megélés szintjén is kapcsolatba léphessünk a belső világunkkal.
Ez a kapcsolódás, az érzelmi megérintődés és átélés lehetővé teszi a belső feszültségek oldódását, segíti a testi és lelki gyógyulás útjában álló akadályok elhárítását.

A szomatodráma játék
A csoportos játékokban testünk jelzéseit, testrészeinket, szerveinket, érzéseinket, életünk szereplőit a játékostársak személyesítik meg. Segítségükkel a belső világunk életre kel a szőnyegen, megteremtve a lehetőségét annak, hogy kapcsolatba lépjünk vele, megtegyük a szükséges lépéseket és elindulhasson a kívánt változás, a gyógyulás.
Minden résztvevő hozhat egy témát (betegség, testi tünet, problémás élethelyzet). Akinek a témájával játszunk, ő lesz a Főszereplő, a többiek szereplők lesznek. Így nem is egy, hanem 4-5 játékban is lehetőséged van részt venni egy csoporton.
Tapasztalatom szerint minden játék a mi játékunk is. A szerepek, a többi résztvevő játéka is fontos élményekkel gazdagítanak bennünket és a nap végére így lesz kerek egész a folyamat.
A SZOMATODRÁMA játékokban minden résztvevő oly mértékben nyílik meg és enged betekintést a belső világába, ahogy és ameddig az számára komfortos.

Egyéni szomatodráma
Az egyéni konzultáción ketten veszünk részt. Te és én, mint a kísérőd. Ebben a folyamatban csak veled foglalkozom. Többet beszélgetünk, lehetőségünk van mélyebben kibontani a történetedet. Szükség esetén a játékostársakat tereptárgyakkal helyettesítjük, párnák, sálak vagy a szobában található berendezési tárgyak segítségével. Vagy csak egyszerűen meghívjuk az életed fontos szereplőit a képzeleted segítségével.

A változáshoz te is kellesz. A bátorságod, a nyitottságod, hogy merj és akarj tenni magadért.

A szomatodráma nem gyógyszer, bár hatásában valóban gyógyító lehet. A testünk és a lelkünk öngyógyító folyamatait támogató módszer. Fontos a felelősségteljes hozzáállás a betegségeinkhez, tüneteinkhez. Kiegészítheti, de nem helyettesíti az orvosi ellátást, a gyógyszeres kezelést, ha arra szükség van.

Amit én adhatok hozzá, neked
A csoportokban és az egyéni folyamatokban is kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy a téged foglalkoztató kérdésekről beszéljünk. Megosztom veled a tapasztalataimat, segítek neked abban, hogy minél teljesebb képet kaphass test és lélek összefüggéseiről. Mire érdemes odafigyelned, miként tudod hasznosítani a megszerzett élményeket a hétköznapokban.
Facebook oldalamon is folyamatosan értesülhetsz az aktuális eseményekről és olvashatod az önismerettel, szomatodrámával kapcsolatos posztjaimat.

Blogbejegyzéseim szomatodráma témában

Időtartam és árak:
Szomatodráma csoport – 6 óra/alkalom: 14.000 Ft
Egyéni szomatodráma – 2 óra/alkalom: 18.000 Ft

A szomatodráma játékok maximum 4-5 fő részvételével zajlanak, ezért a csoportban előleg, vagy a teljes részvételi díj átutalásával tudod véglegesíteni a helyedet. A jelentkezés után e-mailben elküldök neked minden fontos információt.

További információ a szomatodrámáról:
www.szomatodrama.hu
https://szomatodrama.hu/szakember/60/anucz-monika

Telefon: +36 30 221 5264, E-mail: anuczm@gmail.com