Szomatodráma


A szomatodráma egy játékos, kreatív önismereti és terápiás módszer, mely üzeneteket közvetít a testtől a tudatig és vissza, ezáltal egy aktív-, értelem- és érzelemteli kommunikáció lehetőségét nyitja meg belső világunkkal. ” (szomatodrama.hu).
A szomatodráma dr. Buda László – orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta nevéhez fűződő módszer. Mivel önismereti módszer, ezért Testi tünetek, betegségek esetén különösen ajánlom, de nem kell betegnek lenned azért, hogy kipróbáld.

Önmagában is hatékony, de az egyéni terápia, a coaching, egyéb alternatív és terápiás hatású módszerek, kezelések kiegészítéseként is remekül működik.

Online jelentkezés a csoportjaimra:
Budapesti eseményekre
Pécsi eseményekre
Szegedi eseményekre

Mitől olyan hatékony?
A szomatodráma módszerével szinte pillanatok alatt az adott probléma forrásához juthatunk. Lehet ez egy aktuális, vagy múltbéli élethelyzet, belső vagy külső konfliktus.
A játékostársak segítségével belső világunk a térben kivetítve, kézzel foghatóan, szemmel láthatóan jelenik meg a szőnyegen. Így lehetőségünk van arra, hogy ne csak beszéljünk róla, hanem fizikai és érzelmi megélés szintjén is kapcsolatba léphessünk vele, valamint megtegyük a szükséges lépéseket a testi és lelki gyógyulásunk érdekében.

A szomatodráma játékról
A csoportos játékokban testünk jelzéseit, testrészeinket, szerveinket, érzéseinket, életünk szereplőit a játékostársak személyesítik meg.
Minden résztvevő hozhat egy témát (betegség, testi tünet, problémás élethelyzet). Akinek a témájával játszunk, ő lesz a Főszereplő, a többiek szereplők lesznek. Így nem is egy, hanem 4-5 játékban is lehetőséged van részt venni, megérintődni egy-egy alkalommal.
Tapasztalatom szerint minden játék a mi játékunk is. A szerepek, a többi résztvevő játéka is fontos élményekkel gazdagítanak bennünket és a nap végére így lesz kerek egész a folyamat.
A SZOMATODRÁMA játékokban minden résztvevő oly mértékben nyílik meg és enged betekintést a belső világába, ahogy és ameddig az számára komfortos.

Egyéni szomatodráma
Az egyéni konzultáción ketten veszünk részt. Te és én, mint a kísérőd. Ebben a folyamatban csak veled foglalkozom, ezért lehetőségünk van mélyebben kibontani a történetedet. Életed fontos szereplőit a képzeleted segítségével hívjuk meg, illetve szükség esetén tereptárgyakkal helyettesítjük (párnák, sálak, a szobában található tárgyak segítségével).

A szomatodráma testünk és lelkünk öngyógyító folyamatait támogató módszer. Fontos a felelősségteljes hozzáállás a betegségeinkhez, tüneteinkhez. A szomatodráma és minden más önismereti folyamat kiegészítheti, de nem helyettesíti az orvosi ellátást, a gyógyszeres kezelést, ha arra szükség van.

Amit én adhatok hozzá, neked
A csoportokban és az egyéni folyamatokban is kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy a téged foglalkoztató kérdésekről beszéljünk. Megosztom veled a tapasztalataimat, segítek neked abban, hogy minél teljesebb képet kaphass test és lélek összefüggéseiről. Mire érdemes odafigyelned, miként tudod hasznosítani a megszerzett élményeket a hétköznapokban.
Facebook oldalamon is folyamatosan értesülhetsz az aktuális eseményekről és olvashatod az önismerettel, szomatodrámával kapcsolatos írásaimat.

Blogbejegyzéseim szomatodráma témában

Időtartam és árak:
Szomatodráma csoport – 6 óra/alkalom: 14.000 Ft
Egyéni szomatodráma – 2 óra/alkalom: 18.000 Ft

A szomatodráma játékok maximum 4-5 fő részvételével zajlanak, ezért a csoportban előleg, vagy a teljes részvételi díj átutalásával tudod véglegesíteni a helyedet. A jelentkezés után e-mailben elküldök neked minden fontos információt.

További információ a szomatodrámáról:
www.szomatodrama.hu
https://szomatodrama.hu/szakember/60/anucz-monika

Telefon: +36 30 221 5264, E-mail: anuczm@gmail.com