Szomatodráma

Egy alkalmas, kiscsoportos önismereti játékra hívlak. A szomatodráma játékok segítségedre lehetnek bármely hétköznapi élethelyzet, konfliktus mozgatórugóinak megismerésében, megértésében, a számodra is elfogadható megoldás megtalálásában. Gyorsan, játékosan, egyszerűen.
Ezek a külső és belső konfliktusok idővel fizikai állapotunkra is hatással lehetnek. Ezért kutatjuk egyre többen a testi tüneteik mögött megbúvó lelki okokat.
A megoldatlan problémák életünk állandó kísérőivé válhatnak. Ezzel fenntartva egy folyamatos belső feszültséget, stresszes állapotot. Negatív hatással lehetnek az életünk minden területére (családi élet, párkapcsolat, munka, gyereknevelés stb.).
Meglepő, hogy néhány egyszerűnek tűnő játék micsoda változásokat hozhat az életminőségünkben, a kapcsolatainkban, az önértékelésünkben.

Online jelentkezés a csoportjaimra:
Budapesti eseményekre
Szegedi eseményekre
Egyéni konzultáció (Budapest): +36 30 221 5264

A szomatodráma, amely Dr. Buda László – orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta nevéhez fűződő játékos, kreatív önismereti és terápiás módszer.

“Üzeneteket közvetít a testtől a tudatig és vissza, ezáltal egy aktív-, értelem- és érzelemteli kommunikáció lehetőségét nyitja meg belső világunkkal. ” (szomatodrama.hu)

Önmagában is hatékony, de az egyéni terápia, a coaching, egyéb alternatív és terápiás hatású módszerek, kezelések kiegészítéseként is remekül működik.

Mitől olyan hatékony?
A szomatodráma módszerével szinte pillanatok alatt az adott probléma forrásához juthatunk. Minden játék személyre szabott.
A játékostársak segítségével belső világunk a térben kivetítve, kézzel foghatóan, szemmel láthatóan jelenik meg a szőnyegen. Így lehetőségünk van arra, hogy ne csak beszéljünk róla, hanem fizikai és érzelmi megélés szintjén is kapcsolatba léphessünk vele, valamint megtegyük a szükséges lépéseket a testi és lelki jóllétünk érdekében. Egy alkalommal is jöhetsz és bármikor visszatérhetsz egy újabb játékra.

Miért 6 óra egy alkalom?
Minden résztvevőnek van egy saját játéka és szereplőként részt vesz a többiekében is. Egy csoporton nem egy, hanem 4-5 játékban van lehetőséged részt venni. Mivel a csoportokon a szerepek sem véletlenül találnak meg minket, minden játék a mi játékunk is, rólunk is szól.

A szomatodráma játékról
A csoportos játékokban testünk jelzéseit, testrészeinket, szerveinket, érzéseinket, életünk szereplőit a játékostársak személyesítik meg.
Minden résztvevő hozhat egy témát (betegség, testi tünet, problémás élethelyzet). Akinek a témájával játszunk, ő lesz a Főszereplő, a többiek szereplők lesznek.

A SZOMATODRÁMA játékokban minden résztvevő oly mértékben nyílik meg és enged betekintést a belső világába, ahogy és ameddig az a számára komfortos. A döntés mindig és minden helyzetben a tiéd.

Egyéni szomatodráma konzultáció
Az egyéni konzultáción ketten veszünk részt. Te és én, mint a kísérőd. Segítelek abban, hogy megtalálhasd a testedben és a lelkedben zajló folyamatok közötti összefüggéseket. Szükség esetén tested tüneteit, szerveit, életed fontos szereplőit a képzeleted segítségével hívjuk meg egy találkozóra, vagy különböző tárgyak segítségével a térben is megjelenítjük őket. Így lehetőséged van kapcsolódni hozzájuk, kommunikálni velük. Felfedezni, felismerni, megérteni, kapcsolatba lépni velük. Ezen a találkozón kiderül, hogy mi okozza a problémát, mire van szükséged ahhoz, hogy a benned lévő érzelmi feszültségek, blokkok oldódjanak, mit tudsz tenni azért, hogy mielőbb jobban legyél. Én a kísérőd leszek ebben és segítek megteremteni azt az együttérző, elfogadó közeget, amelyben ez megtörténhet.

A szomatodráma testünk és lelkünk öngyógyító folyamatait támogató módszer. Fontos a felelősségteljes hozzáállás mentális és fizikai állapotunkhoz, betegségeinkhez, tüneteinkhez. A szomatodráma – és minden más önismereti módszer, amivel dolgozom – kiegészítheti, de nem helyettesíti az orvosi ellátást, a gyógyszeres kezelést, ha arra szükség van.

Amit én adhatok hozzá, neked
A csoportokban és az egyéni folyamatokban is kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy ha kéred, segítsek neked az élmények feldolgozásában, válaszoljak a kérdéseidre. Erre a helyszínen, vagy utólag személyes, vagy online konzultáció formájában is lehetőséged van.
Örömmel megosztom veled a tapasztalataimat, szívesen segítek neked abban is, hogy miként tudod hasznosítani a megszerzett élményeket a hétköznapokban.

Facebook oldalamon is folyamatosan értesülhetsz az aktuális eseményekről és olvashatod az önismerettel, szomatodrámával kapcsolatos írásaimat.

Blogbejegyzéseim szomatodráma témában

Időtartam és árak:
Szomatodráma csoport – 6-7 óra/alkalom: 20.000 Ft
Egyéni szomatodráma – 2 óra/alkalom: 20.000 Ft

A szomatodráma játékok maximum 4-5 fő részvételével zajlanak, ezért a csoportban előleg, vagy a teljes részvételi díj átutalásával tudod véglegesíteni a helyedet. A jelentkezés után e-mailben elküldök neked minden fontos információt. Ha gondot okoz számodra a részvételi díj kifizetése, akkor beszéljünk róla, hogy megtaláljuk a megoldást.

További információ a szomatodrámáról:
www.szomatodrama.hu
https://szomatodrama.hu/szakember/60/anucz-monika

Telefon: +36 30 221 5264, E-mail: anuczm@gmail.com