Szomatodráma

Egyre többen kutatjuk testi tüneteink, betegségeink lelki oldalát. Szeretnénk megtudni, hogy milyen érzelmi hatások befolyásolják fizikai állapotunkat, jóllétünket. Milyen lelki tényezők, családi mintázatok akadályoznak bennünket vágyaink elérésében.
Fontos lezárni azokat a dolgokat, amelyekre már nincs szükségünk ahhoz, hogy legyen helye az újnak.

Online jelentkezés a csoportjaimra:
Budapesti eseményekre
Szegedi eseményekre

Fontos bizonyos életeseményeket, élményeket átkeretezni, hogy az akadályokból erőforrások válhassanak és boldogabban, sikeresebben, egészségesebben élhessünk.
Ebben nyújthat hatékony segítséget számodra a szomatodráma, amely Dr. Buda László – orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta nevéhez fűződő játékos, kreatív önismereti és terápiás módszer.

“Üzeneteket közvetít a testtől a tudatig és vissza, ezáltal egy aktív-, értelem- és érzelemteli kommunikáció lehetőségét nyitja meg belső világunkkal. ” (szomatodrama.hu)

Önmagában is hatékony, de az egyéni terápia, a coaching, egyéb alternatív és terápiás hatású módszerek, kezelések kiegészítéseként is remekül működik.

Mitől olyan hatékony?
A szomatodráma módszerével szinte pillanatok alatt az adott probléma forrásához juthatunk. Lehet ez egy aktuális, vagy múltbéli élethelyzet, belső vagy külső konfliktus. Minden játék személyre szabott.
A játékostársak segítségével belső világunk a térben kivetítve, kézzel foghatóan, szemmel láthatóan jelenik meg a szőnyegen. Így lehetőségünk van arra, hogy ne csak beszéljünk róla, hanem fizikai és érzelmi megélés szintjén is kapcsolatba léphessünk vele, valamint megtegyük a szükséges lépéseket a testi és lelki gyógyulásunk érdekében. Egy alkalommal is jöhetsz és bármikor visszatérhetsz egy újabb játékra.

Miért 6 óra egy alkalom?
Minden résztvevőnek van egy saját játéka és szereplőként részt vesz a többiekében is. Így nem egy, hanem 4-5 játékban van lehetőséged részt venni, megtalálni a szerepek kínálta személyes üzenetet. Így lesz minden játék a mi játékunk.

A szomatodráma játékról
A csoportos játékokban testünk jelzéseit, testrészeinket, szerveinket, érzéseinket, életünk szereplőit a játékostársak személyesítik meg.
Minden résztvevő hozhat egy témát (betegség, testi tünet, problémás élethelyzet). Akinek a témájával játszunk, ő lesz a Főszereplő, a többiek szereplők lesznek.

A SZOMATODRÁMA játékokban minden résztvevő oly mértékben nyílik meg és enged betekintést a belső világába, ahogy és ameddig az a számára komfortos. A döntés mindig és minden helyzetben a tiéd.

Egyéni szomatodráma konzultáció
Az egyéni konzultáción ketten veszünk részt. Te és én, mint a kísérőd. Segítelek abban, hogy megtalálhasd a testedben és a lelkedben zajló folyamatok közötti összefüggéseket. Szükség esetén tested tüneteit, szerveit, életed fontos szereplőit a képzeleted segítségével hívjuk meg egy találkozóra, vagy különböző tárgyak segítségével a térben is megjelenítjük őket. Így lehetőséged van kapcsolódni hozzájuk, kommunikálni velük. Felfedezni, felismerni, megérteni, kapcsolatba lépni velük. Ezen a találkozón kiderül, hogy mi okozza a problémát, mire van szükséged ahhoz, hogy a benned lévő érzelmi feszültségek, blokkok oldódjanak, mit tudsz tenni azért, hogy mielőbb jobban legyél. Én a kísérőd leszek ebben és segítek megteremteni azt az együttérző, elfogadó közeget, amelyben ez megtörténhet.

A szomatodráma testünk és lelkünk öngyógyító folyamatait támogató módszer. Fontos a felelősségteljes hozzáállás mentális és fizikai állapotunkhoz, betegségeinkhez, tüneteinkhez. A szomatodráma – és minden más önismereti módszer, amivel dolgozom – kiegészítheti, de nem helyettesíti az orvosi ellátást, a gyógyszeres kezelést, ha arra szükség van.

Amit én adhatok hozzá, neked
A csoportokban és az egyéni folyamatokban is kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy ha kéred, segítsek neked az élmények feldolgozásában, válaszoljak a kérdéseidre a helyszínen, vagy utólag egyéni, személyes, vagy online konzultáció formájában.
Örömmel megosztom veled a tapasztalataimat, szívesen segítek neked abban is, hogy miként tudod hasznosítani a megszerzett élményeket a hétköznapokban.

Facebook oldalamon is folyamatosan értesülhetsz az aktuális eseményekről és olvashatod az önismerettel, szomatodrámával kapcsolatos írásaimat.

Blogbejegyzéseim szomatodráma témában

Időtartam és árak:
Szomatodráma csoport – 6 óra/alkalom:
14.000 Ft (január) – 16.000 Ft (februártól)
Egyéni szomatodráma – 2 óra/alkalom: 20.000 Ft

A szomatodráma játékok maximum 4-5 fő részvételével zajlanak, ezért a csoportban előleg, vagy a teljes részvételi díj átutalásával tudod véglegesíteni a helyedet. A jelentkezés után e-mailben elküldök neked minden fontos információt.

További információ a szomatodrámáról:
www.szomatodrama.hu
https://szomatodrama.hu/szakember/60/anucz-monika

Telefon: +36 30 221 5264, E-mail: anuczm@gmail.com