fbpx

Ahogy azt az előző két posztban már említettem, döntési helyzetben fontos, hogy tisztában legyünk azzal, melyik megoldás a miénk. Ha végül mégsem a saját változatunk mellett tesszük le a voksunkat, akkor ez már tudatos döntés lesz. Olyan, amellyel nagy eséllyel tudunk békében lenni akkor is, ha szívünk szerint más megoldást választottunk volna.

Milyen eszközökkel kerülhetünk közelebb ahhoz, hogy döntést hozzunk. Az első, amit ajánlottam a karhossz teszt volt, a második a „papíros”.
➕➖ A harmadik a valószínűleg már jól ismert előnyök és hátrányok lista. Egy-egy opcióhoz fel tudjuk írni, hogy melyek az előnyei és melyek a hátrányai ránk nézve. Hasznos tipp, hogy ne korlátozzuk közben a gondolatainkat. Írjunk le válogatás nélkül mindent, ami eszünkbe jut. Mert lehet, hogy elsőre jelentéktelennek tűnhetnek bizonyos szempontok, de ha valamiért eszünkbe jutott, akkor annak biztosan van jelentősége a számunkra.
Azért is jó ez a módszer, mert alapos átgondolásra sarkall bennünket.

Foto: Pixabay

Pont a múlt heti szomatodráma játékokban is fontos döntési helyzetek kerültek elő. Menni vagy együtt maradni. Több megoldási helyzetet kipróbáltunk és végül mégsem az a lépés lett a megoldás, amire a főszereplő első körben vágyott és még logikusnak is tűnt.

🕕 Ne sajnáljuk rá az időt, pláne, ha nem kis dologról van szó. Fussunk neki több körben inkább, ha szükséges.

Szerző